Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus: Formen dominerer

Tingbjergs kulturhusbibliotek er en sofis­tikeret reol i sig selv, og de udvendige lameller er en venlig hilsen til områdets øvrige teglarkitektur. Den store glasfacade for enden af tragten sender til gengæld ingen budskaber ud.
Læs mere

Panda-huset: Big brother for bamser

Hvordan udstiller man en inaktiv pandabjørn optimalt? Man fjerner fornemmelsen af barrierer og gør bjørneanlægget til en varieret udsigtshave, som zoogæsterne med glæde vil bevæge sig rundt i. I pandaanlægget er formidling og merchandise klogt og klædeligt trukket væk fra det, det hele handler om: dyrene. Og vores fascination af deres fangenskab.
Læs mere

Camp Adventure: Sus af fryd

Skovtårnet er en dejlig tredimensionel skovtur og et fint eksempel på dansk prunkløshed, når den er bedst.
Læs mere

Svinkløv Badehotel: Lysvirkninger

Mange følelser blev vakt, da Svinkløv Badehotel en aften i 2016 pludselig stod i flammer. Et stilfærdigt vesterhavsikon, der gennem 94 år havde dannet ramme om sommergæsters lyse minder, nedbrændte på få timer. Efter tre år åbner hotellet på ny. Det lange, enkle træhus er kompetent genopført på soklen af det gamle, men uden klæbende...
Læs mere

Transformatoren

Arkitekten Hans Christian Hansens transformerstation på Bremerholm i København er ombygget til hotel. Facaden og rummenes hovedstruktur er bevaret. Til gengæld kniber det med bagfacaden og pladsen visse steder.
Læs mere

Game StreetMekka Viborg: At gøre noget og ikke at gøre noget

Mekka: Rummet er formodentlig højere og bredere, end det ville få lov til at være i henhold til lovgivning og økonomi, hvis det havde være bygget som nyt til formålet. Hvilken fantastisk gevinst!
Læs mere

K.B. Hallen: Integration

Den nye K.B. Hal erstatter ikke blot den gamle, men har lagt flere dimensioner til, hvad angår blikfang, kapacitet og akustik. Og med den nye forplads har bydelen tilmed fået et sted af høj kvalitet.
Læs mere

Samspil

Den helhedsorienterede tilgang bag Kunstens Hus i Roskilde er banebrydende i et projekt, som balancerer mellem koncept og tilpasning.
Læs mere
Enghave Kirke. Maali & Lalanda.

Kirkeligt kvarterløft

Skal bykirkerne omdannes til hektiske pingpong-haller eller konserveres som højtideligholdte (tom-)rum? Hverken eller, kunne være svaret. Se hvad Maali & Lalanda gør i Enghave Kirke: De bygger trapper til himlen og skærer huller til skyerne.
Læs mere
Landgangen. COBE. Esbjerg.

Esbjerg: Landgangen

Med præcis og poetisk broføring forbinder COBE i Esbjerg by og havn. Den forgrenede, rustrøde landgang krydser hen over et spændende kuperet bylandskab og ender ved havet med vestjysk wauw-effekt.
Læs mere
Thomas B. Thriges Gade. Albani Torv, Odense. Foto: Sandra Gonon

Odense: Fra gade til by

Hvor Thomas B. Thriges Gade i slutningen af 1960erne skar Odense midtover, samles byen nu igen. Med nye huse, en letbane og en ny gennemgående parkeringskælder. Tegnestuen Entasis vandt konkurrencen i 2012, og medstifter af arkitektfirmaet Signe Cold følger som rådgiver realiseringen, der forventes afsluttet i 2020.
Læs mere
Munkestræde. Svendborg.

Svendborg: Munkestræde

Et mørkt stræde er blevet forvandlet til en forunderlig teglstenspassage. Trappetrin i Tusind og en Nats-forbandt lyksaliggør op- og nedstigningen mellem den gamle bykerne på bakken og en havnefront under forvandling. Samarbejdet mellem NOAA Architects og Områdefornyelsen sætter nye standarder i Svendborg.
Læs mere
Kalvebod Fælled Skole.

Kalvebod Fælled Skole: Den gode skole

Klasselokalerne slår ring om idrætshallen i Kalvebod Fælled Skole af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.
Læs mere
Sydbank. Praksis.

Sydbank Odense: Fra støbeformen

Dette hus har udstråling. Ved at være fåmælt og stå helt stille som en kantet klump gør det i en vis forstand mere opmærksom på stedet end på sig selv.
Læs mere
1 2 3 5