Frederiksbjerg Skole

Skolen på Frederiksbjerg er resultatet af de voksnes gruppearbejde, når det er bedst. Et miks af skolestilarter og samtidig helt sin egen. Og byens. Vi anmelder Aarhus’ første nybyggede folkeskole i 100 år.
Read More
Mærsk Tårnet, C. F. Møller. Foto: Adam Mørk

Mærsk Tårnet

København går i højden med laboratorier, dagsrytmer, synergier og fællesskaber, der synes anderledes gennemtænkte end mange af højhusboligprojekterne.
Read More
Forskerboligerne på Carlsberg af Praksis Arkitekter. Foto: Jens Lindhe

Forskerboligerne på Carlsberg

Kay Fiskers murede boligarkitektur og den funktionelle tradition anes i forskerboligernes arkitektur. Men ikke som et bedaget slæbeanker, for åbenheden, gennemsigtigheden og de livlige planer er helt nutidige og gør forskerboligerne til mere end blot summen af de ældre huses bedste træk – noget af det bedste, der er bygget i området siden 1847.
Read More
Kannikegården i Ribe. Foto: Anders Sune Berg

Kannikegården

Selv hvis Kannikegården blot var en overdækning af et rum i byen, ville bygningen være et værk af høj kvalitet med stor betydning for Ribe og for dansk arkitektur. På fineste vis formidler Lundgaard og Tranberg historien om et af Danmarks ældste teglstenshuse.
Read More

Nr. Vium Skole

Centralskolen i Nr. Vium skifter fra en lukket indadvendt boks til et kalejdoskopisk system  af nye blik og muligheder.
Read More

Royal Arena

Royal Arena materialiserer ikke bare en årelang drøm hos de københavnske politikere om en multiarena af international klasse i hovedstaden, den tilføjer også endnu en stjerne til en galakse langt, langt borte, nærmere bestemt Ørestad.
Read More
Vendsyssel Teater. Foto: Adam Mørk

Vendsyssel Teater

Der har virkelig skullet noget til for at hamle op med lokaliteten. Og det er lykkedes for Schmidt Hammer Lassen Architects.
Read More
Sundbyøsterhal II Amager. Dorte Mandrup Arkitekter

Sundbyøsterhal II

Programmatisk mash-up og samarbejdseksperiment i collagearkitekturens hjemland skal skubbe byudviklingen omkring Sundbyøster Plads i gang.
Read More
Bornholm Madkulturhus. Entasis

Bornholms Madkulturhus

Madkulturhuset på Bornholm skaber på samme tid dialog og kontrast til stedets historiske arkitektur.
Read More
Campus Kollegiet Odense. C. F. Møller

Campus Kollegiet

Det er svært at se referencen til de nærliggende universitetsbygninger. Men C.F. Møllers højhusløsning giver god plads til et stort naturområde.
Read More
Udvidelse og renovering af Tønder Rådhus. SLETH arkitekter

Tønder Rådhus

Hvad er en passende arkitektur for et stort hus i en mindre by? Vi er i Tønder, i det røde tegls revir og nær de opmålte arnesteder for en bygningskultur, hvis arkitektoniske træk fandt udbredelse gennem Bedre Byggeskik: Gennemspilning af få materialers repertoire, beskedne løsninger og en gennemarbejdet proportionering – så man skal stå tidligt...
Read More
Kunsten Aalborg. Erik Møller Arkitekter og Transform

Kunsten Aalborg

Nordjyllands Kunstmuseum er på bedste vis ført up to date efter mere end et års restaurering. Respektfuldt og samtidig med markante ændringer, der ikke forstyrrer, men snarere fremmer Aalto og Baruëls oprindelige anslag.
Read More
Byhospice Frederiksberg. Nord Architects. Foto: Adam Mørk

Byhospice

Danmarks første byhospice søger væk fra det institutionsagtige, uden at gemme døden væk.
Read More
Ragnarock Roskilde. MVRDV og COBE

Ragnarock

Ragnarock er ikke stedsspecifikt på en omklamrende manér, men med til at indfange områdets relation mellem fortid og fremtid.
Read More

Kontor- og erhvervshus

SLETH har tegnet et ret bemærkelsesværdigt erhvervsbyggeri i Sonnesgade 11 på kanten af Banegraven i Aarhus. Og lad det være sagt med det samme. Jeg er meget begejstret for SLETHs nye bygning. Sonnesgade 11 kommer til at gøre en forskel for byen, og SLETH har ganske enkelt sat en ny standard for civilt engagement. Det...
Read More