Arkitektens podcast

Velkommen til vores nye lydformat, dedikeret til Arkitektens brugere. Her eksperimenterer vi med form, tematikker og indhold for at komme tættere på de muligheder, der ligger i krydsfeltet mellem lyd og arkitektur.

Skriv til tmh@arkitekten.dk, hvis du har ris, ros, forslag til nye udsendelser eller bare gerne vil vide mere.

Abonnér på Arkitekten LYD på iTunesRSS

Podcast: Ligestilling

Lyt til debatten om ligestilling, som blev optaget live torsdag d. 28. september.
Read More

Hvorfor vil arkitekter arbejde gratis?

Urimelige udbud – bygherrernes ansvar eller dårlig gratiskultur blandt arkitekterne? Debat i podcast-studiet med Henrik Bang, dir. i Bygherreforeningen, og Preben Dahl, chefjurist i Danske Arkitektvirksomheder.
Read More

Arven fra efterkrigstiden

Et hovedværk i dansk institutionsbyggeri? Eller en stor rund betonklods om benet? Arkitektens podcast besøger H.C. Hansens Ringbo og tager diskussionen om, hvordan den så ofte udskældte arkitektur fra efterkrigstiden bør behandles i fredningsspørgsmål.
Read More

Hvitträsk. Et lydessay

Hvitträsk er skabt af tre af Finlands største arkitekter, Herman Geselius, Eliel Saarinen og Armas Lindgren. Lyt til Anne Pinds fortælling om det enestående livs- og arbejdsfællesskab.
Read More

Bindesbøll – DK’s første designer

Thorvald Bindesbøll blev med sit store kreative mod og sin enorme arbejdsiver kunstneren, der byggede bro mellem kunst og håndværk. Forfatter Mirjam Gelfer-Jørgensen introducerer sin bog om Bindesbøll i et kort interview.
Read More

Er arkitekturen dødssyg?

I Facebook-gruppen Arkitekturoprøret skydes der med skarpt mod nutidens arkitektur. Den er kedelig, kasseformet og hjerteløs. Er der noget om snakken? Debat i studiet med Mikael Fotopoulus, medstifter af gruppen, Jesper Pagh, dir. i Arkitektforeningen, og kulturborgmester Carl Christian Ebbesen.
Read More

Lyd udefra

Der er heldigvis mange flere end os, som laver podcasts om arkitektur, og i det følgende samler vi nogle af de bedste fra ind- og udland. Du kan fx tage med The Urbanist på guidet tour gennem Wiens grimmeste bygninger, eller med de danske arkitekter Christiansen & Andersen på rumrejse, helt derud hvor tiden bliver bøjelig.

Fasad. Katarina Bonnevier. Sveriges Radio P1. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

FASAD

En serie fra Sveriges Radios P1 fra 2013, som stadig er tilgængelig på web: Först bygger vi husen och sen bygger de oss. Den byggda miljön, arkitekturen, är inte en neutral bakgrund fri från värderingar. Programmet Fasad handlar om hur denna miljö påverkar människan.

Det er krydsfeltet mellem arkitektur, kunst, historie og fortælleteknik på højt niveau. Vært er den fremragende formidler (og arkitekt) Katarina Bonnevier. (foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

THE URBANIST

Designmagasinet Monocle udgiver en global podcast om tendenser i verdens byer. Generøse reportager fra alverdens byer sættes sammen med stor viden og indlevelse af dygtige værter. Lyt og lær!

99% INVISIBLE

En genial podcast om det design og arkitektur, der former vores verden, men som vi ikke tænker særligt meget over. Værten Roman Mars er en fremragende formidler, og emnerne er næsten altid overraskende og interessante.

CHRISTIANSEN & ANDERSEN

De to arkitekter Christiansen & Andersen har skabt en yderst lytteværdig udsendelsesrække, der griber fat i arkitekturens og livets grundlæggende byggesten.

DESIGN AND ARCHITECTURE (DNA)

Værten Frances Anderton præsenterer “A thoughtful look at architecture and design in the modern age”, som den L.A.-baserede podcast skriver på sin hjemmeside. 

BYLYD

BYLYD er Danmarks første podcast om arkitektur og byudvikling. I BYLYD undersøges arkitekturens brudflader med de store samfundsspørgsmål gennem en lang række tematiserede udsendelser. I 2016 blev BYLYD produceret for Akademisk Arkitektforening.

Snåret Podcast

SNÅRET

En podcast fra Svensk Byggtjänst – om udfordringer og løsninger i byggeriet. Yderst relevant spejling til danske problemstillinger.

Staden Podcast

STADEN PODCAST

Det svenske Arkitektens podcast om “arkitektur, stadens utveckling och hela arbetet med att skrapa lite på fasaden.”