Arkitekten. 04. 2018. udlandet.
Arkitekten 04/2018.

7. maj 2018

ARKITEKTEN 04: Dansk arkitektur i udlandet 1

Arkitekten 04 er netop udkommet med første del om dansk arkitektur i udlandet.

Vi interviewer en række arkitekter om deres virke. Både som enkeltpersoner og som partnere i tegnestuer med opgaver over det meste af verden.

Mellem 15 og 20% af de danske arkitektfirmaers samlede omsætning ligger i udlandet. På nogle tegnestuer bygger man mere ude end hjemme.

I 04 kan du læse interviews med Helle Søholt, Bjarke Ingels (læs her), Rasmus Astrup (læs her) og Leif Høgfeldt Hansen. Hertil kommer en længere artikel af professor Tom Nielsen om humanistisk arkitektur som eksportvare.

Første sektion rummer som sædvanlig korte noter, men også et essay af Christoffer Thorborg og en ny skarp klumme af Gemma Lalanda (læs her).

I Arkitektens tredje sektion, Værk & teknik, er temaet denne gang klimatilpasning, og her kan du læse Anna Aslaug Lunds interview med Flemming Rafn Thomsen om Tredje Naturs (læs her) forestående omlægning af Enghave Park i København.

Anden del af temaet om dansk arkitektur i udlandet bringes i Arkitekten 05, som foruden flere interviews præsenterer en række udvalgte nyopførte projekter i udlandet.

Arkitekten 05 udkommer den 11. juni.