Typiske japanske familiehuse. Foto: Jens Hollænder Jensen
Typiske japanske familiehuse. Foto: Jens Hollænder Jensen

30. oktober 2017

Arkitekten skifter udseende

Arkitekten og arkitekten.dk har fået nyt layout. Atlant Studio står bag, og projektet er støttet af Bergiafonden. Læs mere om det nye udseende.

Det er Atlant Studio ved Cecilie Nellemann og Stefan Thorsteinsson, som har skabt det nye layout, og som også fremover vil stå for Arkitektens og arkitekten.dk’s grafiske layout. Fonten er Theinhardt, formatet er gjort lidt større, og papir og omslag er ændret. 

En palet af fire farver vil veksle fra udgivelse til udgivelse, og konceptuelle ideer om mindre billedstørrelser, brug af flere tegninger og detaljer m.m. vil træde i kraft. Redesignet af tidsskriftet er finansieret af Bergiafonden, der også har ydet økonomisk støtte til udviklingen af arkitekten.dk. Som vi annoncerede i nr. 6, går vi ned til ti numre om året, således er der endnu to udgaver af Arkitekten tilbage i 2017. Den reducerede frekvens hænger sammen med, at en del af stoffet, herunder debatter, er flyttet her til vores web-del. I den printede udgave vil vi til gengæld folde temaerne mere ud og i højere grad end tidligere anmelde ny dansk arkitektur.

Den røde tråd i denne ombæring (Arkitekten 08, red.) er japansk med fokus på de tre postindustrielle øer Inujima, Teshima og Naoshima, som mæcenen Soichiro Fukutake har vakt til live ved hjælp af kunst og arkitektur. Det arbejder spiller ind i diskussionen om, hvad vi i Danmark skal gøre med vores såkaldte yderområder, og vores tema er derfor ment som et bidrag til indsigt og inspiration. I næste udgivelse tager vi fat på nogle af de danske eksempler på løsninger af samme problematik.

Køb Arkitekten 08 i løssalg

Den spanske arkitekt Alejandro de la Sota skrev engang, at arkitektur er øer i et hav af konstruktion. Må havet skrumpe og øerne vokse.