Allé Pavillonen, Kongens Have. København
Allé Pavillonen, Kongens Have. København

27. september 2017

Nye danske pavilloner

I både Aarhus og København er midlertidige pavilloner skudt op i årets løb. Tegnet og udført af både etablerede tegnestuer og arkitektstuderende. Her er tre gode eksempler, der sætter barren for fremtidige pavillonprojekter i de danske parker højt.

Pavillon i Åparken, Aarhus

Arkitektforeningens Lokalafdeling Østjylland udskrev i januar 2017 en åben ­­konkurrence om en midlertidig pavillon, som i relation til kulturbyåret 2017 skulle placeres i Åparken. Seks ens trærammer danner grundkonstruktionen i Rotunda. Herpå er monteret en ydre skærm af tagplader baseret på genbrug af gamle juice- og mælkeemballager i overensstemmelse med konkurrenceprogrammets fokus på genbrug.

Pavillonen er tegnet af arkitekterne Marie Joo Thorup og Troels Skov-Carlsen, arkitekter MAA.

Pavillon i Kgs. Have, København

Det er tredje gang, at en arkitekttegnet træpavillon opstilles i Kongens Have. Det er de Stockholm-baserede arkitekter Krupinski/Krupinska Arkitekter i samarbejde med Per Olsen, arkitekt MAA, der står bag den korsformede allépavillon, som kan ses frem til d. 30. september. Projektet blev udvalgt som vinder blandt i alt 64 indsendte forslag i arkitektkonkurrencen om en midlertidig pavillon i Kongens Have.

Se alle forslagene på Arkitektforeningens hjemmeside www.arkitektforeningen.dk

Pavillon i Vennelystparken, Aarhus

I forbindelse med Kulturby 2017 etablerede Arkitektskolen Aarhus i perioden 25. august til 15. september udstillingen “Architecture Moves” i Universitetsparken i Aarhus.

Studio 2C´s pavillon udvikledes i foråret via en femdages-opgave på tegnesalen, hvor ca. 30 studerende deltog. Pavillonen er under ledelse af ekstern rådgiver Nik Hyllestad opført af en lille gruppe studerende i praktisk samarbejde med tre undervisere. Alle deltog håndværksmæssigt i byggearbejdet. Studerende: Seung Ae Yoo, Mads Frølund Poulsen, Lucas Philip Edwards, Jens Juel Thiis Knudsen, Jaime Levin, Rued Moltesen Andreassen, Stephen Marco Schultz Jørgensen, Logan Hanson, Marie Louise Tibirke Lyager.