10. august 2017

Hvitträsk. Et lydessay

Hvitträsk er skabt af tre af Finlands største arkitekter, Herman Geselius, Eliel Saarinen og Armas Lindgren. Lyt til Anne Pinds fortælling om det enestående livs- og arbejdsfællesskab.

Gemt inde bag bløde mostuer og uendelige rækker af rødbrune fyrrestammer i de finske skove ligger Hvitträsk. Et konglomerat af enestående villabygninger, skabt af arkitekterne Herman Geselius, Armas Lindgren og Eliel Saarinen.

Her, på dette mellemsted mellem skoven og byen, skabte de en åbning og en mulighed for et vitalt fællesskab. Her kunne de arbejde og bo kontemplativt og ophidset. Forme alt omkring sig, både hverdagens geniale genstande og drømme om det moderne Helsinki. 

Essayet Langt ud i skoven: Den sorte kogle og den hvide sø er skrevet af Anne Pind, trykt i Pamphlet 2 og udgivet af ENTREENTRE i 2016.