13. juni 2017

Fingerplanen fylder 70

Danmarks første og største regionale plan, Fingerplanen, fylder 70 år i 2017. Det markerede Copenhagen Architecture Festival og Akademisk Arkitektforening ved en konference 4. maj, hvor den store plans konsekvenser for hovedstadens udvikling blev vendt og vejet. Arkitekten var med.

Planen skal revideres

Regeringen barsler med en større revidering af Fingerplanen, og i første omgang har et forslag til en række dispensationer på baggrund af input fra omegnskommunerne til København været i høring. Anden etape, som er en mere gennemgribende revision af den gamle plan, forventes at gå i gang i juni 2017. 

Læs mere om revisionen på Erhvervsstyrelsens hjemmeside 

Sagt i udsendelsen

“Den politisk administrative struktur i København har altid været et problem. Vi savner på alle mulige niveauer en regional instans til at sørge for, at beslutninger, der får betydning for fællesskabet, også besluttes på et niveau, hvor fællesskabets viden og erfaring kan inddrages.”
Poul Sverrild, dir. for Forstadsmuseet

Den er fremragende skrevet af bl.a. Steen Eiler Rasmussen og Peter Bredsdorff. Det var jo nogle af de fremmeste sprogmestre, vi havde.Peder Boas Jensen, byplanlægger og tidl. professor på KADK

Jeg mener, vi skal kigge meget mere til den svenske side og se, hvordan vi får hele Øresundsregionen til at hænge bedre sammen.Ellen Højgaard, dir. i Dansk Byplanlaboratorium